TEMP

Building Blocks wint ondernemersprijs Prix013

April 07th, 2017

Data science bedrijf Building Blocks won gisterenavond de Prix013 Dienstverlenersprijs 2017

Deze prijs is een initiatief van het netwerk 013 Dienstverleners en werd voor de twaalfde keer uitgereikt. Alexander van Eerden, samen met Merwin de Jongh eigenaar en oprichter van Building Blocks, ziet het als ‘een enorm compliment aan deze generatie ondernemers’ dat het jonge team (30 man sterk en met een gemiddelde leeftijd van 26) de Tilburgse ondernemersprijs kreeg toegekend. In totaal dongen 27 bedrijven mee naar deze eervolle onderscheiding. De andere finalisten waren Van Gelder Advocaten en Alstede Makelaardij.

Het wedstrijdthema van dit jaar sloot vrijwel naadloos aan op de missie en visie van Building Blocks. De deelnemende bedrijven werden beoordeeld op klantgerichtheid, precies waar alles om draait bij de Prix013-winnaar. Het bedrijf zoekt samen met zijn klanten naar mogelijkheden om digitale gegevens in te zetten en om hun klantrelaties te verbeteren, hun efficiency te vergroten en meer opbrengsten te genereren. Een belangrijke rol daarin is weggelegd voor het voorspellen van consumentengedrag op basis van data uit interne en externe bronnen. Hiermee helpt Building Blocks opdrachtgevers de klant meer centraal te zetten in hun eigen business.

Practice what you preach
Met het winnen van de Prix013 toont Building Blocks het Practice what you preach principe: het bedrijf stelt klanttevredenheid niet alleen centraal in de business van zijn opdrachtgevers, maar ook in zijn eigen business.

Building Blocks werd opgericht in 2013 en is een toonaangevende speler in de relatief jonge discipline van data science. Tot de Nederlandse klantenkring behoren onder meer bedrijven als reisorganisatie Corendon, verzekeraar Nationale Nederlanden en kristalgigant Swarovski. In dit korte filmpje vertelt Arjuna Bosch over de goede ervaringen van online verzekeraar Verzekeruzelf.nl in de samenwerking met Building Blocks.

Naast de vestiging in Tilburg opende Building Blocks onlangs ook zijn deuren in Amsterdam.

Want to be the first to receive our latest news?

Subscribe to our newsletter!